Je Google Agenda in Notion: 3 manieren

Dikke kans dat je met Notion bent gestart, juist omdat je veel verschillende tools gebruikte en zo veel mogelijk in één systeem wilde hebben. Maar je hebt nog steeds je agenda. Nou heeft Notion recent een agenda app (Cron) overgenomen. Dat zou kunnen betekenen dat een integratie eraan komt. Maar voor het zover is, zit je nog met twee tools. En dat wil je niet. Je hebt een aantal manieren om dat te regelen. In dit blog leg ik er 3 uit aan je.

Via een widget van Indify

Via Indify kun je verschillende widgets maken voor Notion. Denk aan een button of bijvoorbeeld iedere dag een wisselende inspirerende quote op je Notion pagina. Maar goed, terug naar de Google Agenda.

In het gratis account, kun je kiezen of je de agenda in maandweergave, week, dag of een lijst weergave wil.

Instellingen Indify Google Agenda in Notion

In het betaalde account heb je meer keuzes qua instellingen, om het naar je hand te zetten. Zie de afbeelding.

Je betaalt dan 4 dollar per maand, of 42 dollar per jaar.

Embedden van de widget in Notion

Wanneer je de instellingen naar je wensen hebt staan, krijg je een code. Deze plak je in Notion en dan krijg je 3 opties, waarvan onder ’embed’. Op deze manier is je agenda als een blok in Notion zichtbaar. 

Gratis versus premium

Met het gratis account kun je geen afspraken vanuit de widget aanpassen, met het betaalde account wel.

 

Via Notion Automations

Als widget is het een blok op zich binnen Notion, maar het is geen onderdeel van een database. Wil je dat wel? Dan is via Notion Automations (aff.) een goed alternatief.

Deze tool is niet gratis, voor 50 euro per jaar of 5 euro per maand. Je kunt zelf bepalen met welke database je wilt synchroniseren. Met als groot voordeel dat de synchronisatie 2 kanten op werkt. Pas je iets aan in Notion, wordt het ook veranderd in je agenda. En andersom. Ik zeg: ideaal.

Een stappenplan en video hoe je het instelt, vind je in mijn kennisbank.

Via Make.com

Make is een automatiseringstool, vergelijkbaar met Zapier. Alleen met Zapier kun je deze automatisering niet opzetten. Je hebt alleen een gratis account bij Make nodig, maar het instellen vraagt wel iets meer tijd van je dan de eerste 2 opties. Ook daarvan heb ik een artikel uitgewerkt in mijn kennisbank met volledig stappenplan en met video.

Binnen deze automatisering is de synchronisatie 1 kant op, eenmaal in Notion en je past daar iets wordt het nog niet bijgewerkt in je agenda. Maak voor jezelf de afweging hoevaak afspraken gewijzigd worden en hoe erg je het vindt om dat dan op twee plekken te wijzigen, ten opzichte van dat dit gratis is.

De verschillende opties op een rijtje

Indify.co

  • Gratis en premium versie. 
  • Premium voor 4 dollar per maand of 42 dollar per jaar
  • Apart blok binnen Notion, daarmee geen onderdeel van een database te maken
  • In premium variant mogelijk tot aanpassen van een agenda item 
  • Makkelijk en snel in te richten

Notion Automations

  • Alleen een betaalde variant
  • 50 euro per jaar of 5 euro per maand
  • Je agenda items komen in een database in Notion, waardoor je ze verder kunt verwerken
  • Makkelijk en snel in te richten

Automatiseren via Make

  • Gratis
  • Instelen vraagt meer technische kennis
  • Met een account bij Make, meer mogelijkheden voor automatiseringen

Deel:

Picture of Astrid van de Nieuwenhof

Astrid van de Nieuwenhof

Als Notion specialist help ik ondernemers aan structuur. De structuur zodat je brein het niet hoeft te onthouden.
Waarbij jouw processen het uitgangspunt zijn en Notion het middel, niet het doel.

Volg mij

Ook interessant

Meer van deze tips in je mailbox ontvangen?

Maximaal 2x per maand, spammen hou ik zelf ook niet van. 

Ook interessant

7 Stappen om te starten met Notion

Je hebt bedacht om met Notion aan de slag te gaan. Je hebt dus een account aangemaakt … en ziet een witte pagina. PANIEK. Hoe ga je nu starten met Notion? Een stappenplan op basis van hoe ik zelf start met een project.

Lees verder »

Je Google Agenda in Notion: 3 manieren

Dikke kans dat je met Notion bent gestart, juist omdat je veel verschillende tools gebruikte en zo veel mogelijk in één systeem wilde hebben. Maar je hebt nog steeds je agenda. Je Google Agenda kun je op 3 manieren in Notion terug laten komen.

Lees verder »

Notion is niet de oplossing!

Notion is een veelzijdige tool. Maar om Notion echt een oplossing voor jou laten zijn, heb je meer nodig. Zorg er voor dat je processen, systemen en je gedrag bij elkaar klopt. Dan ga je ook echt voordeel hebben van een systeem als Notion.

Lees verder »

Wat is Notion?

De centrale vraag “wat is Notion nou eigenlijk?”. Ik hoorde ooit iemand op Linkedin zeggen ”dat is toch gewoon een veredelde Excel”. Het is echt meer dan dat. Notion zelf noemt het zelf zo “We’re more than a doc. Or a table. Customize Notion to work the way you do.”. In dit blog leg ik uit wat Notion dan wel is.

Lees verder »